OVER DE MAKERS

vlnr: Elena Iachininoto – Jurgen Houwers – Marjolijn Kroon – Kirsten Koch – Dirk Overbeek (niet op deze foto)

Marjolijn Kroon (NL 1985) Bedenker en maker van het sculptuur, is beeldend kunstenaar en (mode)ontwerper. Haar uitgangspunt is het menselijk lichaam en de lagen daaromheen. Ze werkt op en rondom het lichaam op verscheidende manieren. Dit uit zich door draagbare objecten, bijzondere kledingstukken, tassen en het metershoge sculptuur dat voor haar een uiting is voor het vergroten van de reikwijdte van het lichaam en het spelen met de ruimte er omheen.
Aki Artez Enschede- Beeldende kunst / Gerrit Rietveld academie – Fashion Design

Elena Iachininoto (IT 1993) is choreograaf en danser. In haar voorstellingen werkt zij graag met abstracte beelden om de verbeeldingskracht van het publiek te prikkelen en ervoor te zorgen dat de toeschouwer de voorstelling kan interpreteren vanuit zijn eigen belevingswereld. Dit project is voor haar een mooie kans om haar passie voor samenwerkingen en het maken van een performance op locatie te combineren.
Dansacademie Fontys, Moderne dans en danstheater Tilburg

Dirk Overbeek (NL1998) laat in alles wat hij doet de veelzijdigheid zien van zichzelf en zijn instrument. Zo speelt hij onder andere Nederlandstalige poëtische pop, Franse chansons en eigen composities in wisselende en niet alledaagse bezettingen.
In een hokje valt Dirk niet te plaatsen, en hoe graag hij dat misschien voor de duidelijkheid wel zou willen, juist buiten de lijntjes komt hij het beste tot zijn recht. Dat zal in dit project ook weer blijken.
ArtEZ Conservatorium Arnhem – bachelor accordeon jazz&pop

Jurgen Houwers (NL1973) is minstens zo veelzijdig. Hij speelt viool, toetsen, is vakdocent muziek en geeft les in gitaar, viool, blokfluit en ukelele. Hij schrijft teksten en muziek, en zingt zelf in bands en koren en dirigeert deze ook. Aan allerlei oratoria, opnames, opera’s, alle soorten concerten en theatervoorstellingen bij diverse gelegenheden heeft hij meegewerkt. Van Messiah en Matthäus Passion tot een door Willem Wilmink bewerkte versie van Hoffmans Vertellingen van Offenbach. Ook een weekend de Cantates van Bach verzorgen in de Thomaskirche in Leipzig rekent hij tot één van zijn hoogtepunten.
ArtEZ Conservatorium Enschede, Master Kunsteducatie aan de AHK

Kirsten Koch is op haar 6e begonnen met pianospelen, en is daar sindsdien nooit meer mee gestopt. In 2021 studeerde Kirsten af aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem in de richting jazz & pop . Ze is actief als pianiste in verschillende bands en projecten, maar besteed daarnaast ook veel tijd aan haar eigen composities.
ArtEZ Conservatorium Arnhem – bachelor piano jazz&pop